Op negenjarige leeftijd begon Jeroen Kloppenburg zijn martiale carrière met Judo onder sensei Edo Zeeën. Op zoek naar een beetje meer “punch” kwam hij in zijn vroege tienerjaren terecht bij Baudy Anten Sifu, in Apeldoorn. Daar werd onderwezen in het Fa Kuen, “bloemenvuist”. Een op Chinese stijlen gebaseerde eigen vechtkunst. De wil om zich in de martiale kunsten te verdiepen toonde zich hier. De financiële thuissituatie was niet ideaal, wat regelmatig resulteerde dat hij per fiets vanuit Deventer naar de training in Apeldoorn reisde, en weer terug, om zo de training te kunnen bijwonen. Door omstandigheden was het uiteindelijk onmogelijk langer te blijven trainen op deze school.
Jeroen Kloppenburg in de Tang Voorouderhal te Ping Shan, Hongkong
Bij Hans Ernest Sifu werd verder privé getraind in Deventer. Dit betrof een mix van Karate, en Chinees georiënteerde stijlen waarin Wing Chun de boventoon voerde. Sparren (het vrij gevecht) was een belangrijk onderdeel van de les.
Nadat Hans Ernest Sifu uit Deventer vertrok vanwege werk is Jeroen terecht gekomen bij Sifu/Guru Z.D. Timisela. Deze onderwees in het Chinese Shaolin en de Molukse stijl Pukulan Ama Laka. Hierin heeft Jeroen uiteindelijk de meestergraad bereikt in 1990.
Halverwege zijn twintiger jaren is Jeroen tijdelijk het martiale pad zoekgeraakt. Eenmaal de dertig gepasseerd kroop het bloed toch waar het niet gaan kon. Wederom in Deventer werd bij Laura Stone het Tai Chi Chuan beoefend. Deze stijl kenmerkt zich in de beginstadia door langzame bewegingen en staat bekend om zijn heilzame werking op de gezondheid. Uiteindelijk bleek dit toch niet de stijl te zijn die bij de persoon paste, dus ging hij opnieuw op zoek.
Uitwisseling met een monnik in de Zuidelijke Shaolin tempel
Uiteindelijk werd gekozen voor Hung Kuen. Deze stijl, komende uit de omgeving van Hong Kong China, kenmerkt zich door bewegingen geïnspireerd door vijf dieren en vijf elementen.
Vooral de tijger en kraanvogel hebben een sterke stempel gedrukt op de stijl. Soms word er ook wel naar verwezen als de Tijger & Kraanvogel Stijl. Jeroen begon deze stijl onder Hans Huisman Sifu, waarmee hij ook zijn eerste reis maakte naar Hong Kong en China. Deze werd georganiseerd door grootmeester Chiu Chi Ling, bekend van onder andere zijn hoofdrol in de film Kungfu Hustle. Naast het Hung Kuen verdiepte hij zich in IJzeren Palm en Dit Dar (Chinese sportgeneeskunde).
Ng Ping Kuen Sifu
Daarna leerde Jeroen verder als student van Ng Ping Kuen Sifu, welke bekend is in Hong Kong om zijn diepe kennis van de hoogste vorm in het Hung Kuen; de IJzeren Draad Vorm. Deze vorm traint martiale kracht, versterkt het lichaam en de bevordert de gezondheid.
Sinds 2009 is Jeroen leerling van C. van 't Slot Sifu, die een school heeft in Utrecht en over een hoge technische vaardigheid van het Hung Kuen in de traditie van de Lam familie beschikt.
In de school van grootmeester Raymond Wong
Ook bezoekt hij regelmatig grootmeester Raymond Wong in Hong Kong. Vaak samen met zijn oudste zoon Lucas, die tevens Hung Kuen traint.
Jeroen blijft actief op zoek om onderwezen te worden, want in het kung fu raakt men nooit uitgeleerd. Op deze wijze wordt een hoge kwaliteit gewaarborgd en stilstand vermeden. In Azië wordt dit als heel normaal beschouwd.
Jeroen woont samen met zijn vrouw Sandra in Deventer, met wie hij twee zonen heeft. Naast het kung fu onderwijst hij in diersporen aan natuurliefhebbers, ecologen en andere geïnteresseerden. Overtuigd van de positieve effecten op gezondheid en karakter geeft Jeroen les in het kung fu sinds november 2009.